O autoru

Seka Zebić diplomirala je na Farmaceutskom fakultetu u Zagrebu 1973.godine. Kozmetički salon otvara 1977.godine. Svoju aktivnost u kozmetici i kozmetologiji širi na proizvodnju kozmetičkih proizvoda, a osim u praktičnom radu istovremeno svoje znanje koristi za edukaciju kozmetičarki. Cijela njena djelatnost bila je usmjerena prirodi, istraživanju djelovanja prirodnih supstanci i metoda. To potvrđuje i knjiga „Kako zaustaviti starenje“ čiji je cilj pokazati kako na prirodan način, gimnastikom postići lifting lica i usporiti starenje, a jednostavnim ali ciljanim programom vježbanja tijelu osigurati dugovječnu vitalnost i mladost.

Proučavajući zakonitosti prirodnog procesa starenja, učenjem, istraživanjem i praktičnim radom, shvatila je, a znanost to potvrđuje, da je naš biološki sat ipak moguće usporiti.

Više je načina kojima možemo utjecati na starenje svog tijela, a tri važna čimbenika koja na to utječu dostupna su svima: dobar san, prehrana i tjelesna aktivnost. Ta tri čimbenika presudna su za način na koji starimo te za kvalitetu našeg života. Nešto što ne možemo mijenjati je genetika, ali posegnemo li za ova tri čimbenika, do određene mjere možemo utjecati i na svoje nasljedne osobine.

Knjiga i DVD 'Kako zaustaviti starenje' - mr.ph.Seka Zebić

'Postoje vježbe za održavanje mladolikog izgleda lica pa mlađim osobama već od 25. godine preporučujem da 2x tjedno odvoje po 10 minuta i naprave vježbe kojima se djeluje na sve mišiće lica. Održavanjem čvrstoće i volumena mišića sprečavamo nastanak bora jer koža preko njih ostaje napeta. Vježbe također poboljšavaju cirkulaciju, koja onda dodatno povećava vitalnost kože. Osobe srednjih godina obično već imaju bore oko očiju i usana, a mogu se koncentrirati na vježbe za te dijelove lica. Starije osobe imaju puno bora po cijelom licu, trebale bi vježbe raditi svaki drugi dan po 15 minuta kako bi poboljšale stanje.' - mr.ph.Seka Zebić, autor knjige i DVD-a. Knjiga sadrži 120 stranica u boji i DVD u trajanju od 66 minuta.

Podijeli s prijateljima: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInShare on StumbleUpon